Листи: В.Сологуб. Петро Пісту Перейти до переліку статей номеру 2005:#5
Проблема прокату


Доброго дня!

Маю невеличку проблему, зовсім невелику, але не можу знайти нікого, хто міг би допомогти. Ось і звертаюся до вашої редакції, може ви чимось допоможете.

Сам я родом зі Львівщини, з невеличкого села (виріс і закінчив там школу), потім навчався у Львові, закінчив факультет прикладної математики та інформатики Львівського університету ім. Івана Франка.

А тепер про суть проблеми. В нашому селі колись «крутили» кіно. Тепер від цього нічого не залишилося, лише одні згадки про ті часи. Але ще не все втрачено, все ще можна відновити. Приміщення, в якому демонстрували кіно, було розбите, всю апаратуру розікрали, сам екран понівечили. І от я і мої друзі, вирішли все це відновити (відремонтувати) і відродити кіно. Ми навіть готові вкласти власні кошти для закупівлі нової апаратури, ремонту того, що залишилося. Ми вирішили «ввести кіно» в нове тисячоліття. А саме: демонтструвати кіно трошки інакшим способом, ніж це було досі. Ми вирішили доробити старий кінопроектор і вдосконалити: поставити на старий кінопроектор проекційну матрицю, до неї підключити комп’ютер і вже власне з комп'ютера демонструвати фільми. Це забезбечить набагато кращу якість зображення і звуку (звук можна транслювати в 4 або навіть 6 каналів), що в свою чергу забезбечить незабутні враження. Всі математичні, фізичні, програмні розрахунки вже зроблено, всі дослідження проведені, і така система, хоч далеко не тра-диційна, працюватиме. Але проблема не в установці, і навіть не в грошах (які потрібні для відновлення і ремонту). Проблема в тому, що ми зможемо демострувати фільми тільки з DVD, а для цього потрібен відповідний дозвіл. Ми вже зверталися по допомогу до багатьох львівських кіноклубів, кінотеатрів, в районну кіноадміністрацію, в районний відділ культури, але скрізь розводили руками, мовляв, «немає закону, на основі якого можна було б видати дозвіл на таку демонстрацію». От ми і звертаємося до вас: хто має право видати такий дозвіл?

Будемо чекати відповіді з нетерпінням!!!

Петро Пістун (pistun@mail.ru)

Від редакції: За консультаціями про дозвіл на демонстрацію слід звертатися

до Міністерства культури.

Телефон: 8 (044) 235-21-80.


Корисні статті для Вас:
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2005:#5

                        © copyright 2024