Редакція Перейти до переліку статей номеру 2005:#6
Чи буде в Києві кінотеатр повторного фільму?


Начальнику Головного

управління культури й

охорони пам’яток

держадміністрації м. Києва

О.П.Биструшкіну

Шановний Олександре Павловичу!

Під час спілкування зі слухачами у прямому ефірі передачі «На перетині думок» радіоканалу «Культура»

16 серпня прозвучала цінна пропозиція — відкрити у столиці України кінотеатр повторного фільму, де б глядачі могли за помірну ціну переглядати фільми минулих років, ретроспективи відомих режисерів та акторів українського кіно, дитячі фільми тощо. Копії, очевидно, зберігаються у колекції київського прокату та в Національному центрі Довженка. З правами на показ також можна залагодити, адже мотивація підтримки українського кіно — більш ніж достатня. Поява такого кінотеатру посприяла б виправленню незбагненної ситуації, що склалася з українським кіно, коли фільми, які виходили впродовж років незалежності, не можуть потрапити до глядачів.

Кінотеатром повторного фільму міг би стати один із тих, що на Хрещатику, — чи «Орбіта», чи «Дружба». Судячи з кількості дзвінків до студії, кияни скучили за українським кіно, хотіли б дивитися фільми. А оскільки нових фільмів виходить мало (2005 року — три ігрових повнометражних), то складати репертуар могли б фільми минулих років, кінокласика, короткометражні неігрові та дебюти.

Вірю, що Ви не тільки доброзичливо поставитесь до цієї пропозиції, а й зробите все можливе для її реалізації. Зі свого боку я зобов’язуюсь допомагати у складанні репертуару, якщо буде необхідність — в організації зустрічей з кінематографістами.

З повагою

Лариса Брюховецька, головний редактор журналу «Кіно-Театр», секретар Національної спілки кінематографістів.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ, МИСТЕЦТВ ТА ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

01004, м. Київ, бульв. Т.Шевченка, 3, тел.: (044) 279-61-09, факс: 279-59-64

Головному редактору

журналу «Кіно-Театр»,

секретарю Національної

спілки кінематографістів України

Л.І. Брюховецькій

Шановна Ларисо Іванівно!

У відповідь на Ваш лист стосовно відкриття в м. Києві кінотеатру повторного фільму, де глядачі могли б переглядати фільми минулих років, ретроспективи відомих режисерів та акторів, повідомляю, що «Дружба» (вул. Хрещатик, 25) та «Орбіта» (вул. Хрещатик, 29) перебувають у довгостроковій оренді ТОВ «Кінотеатр Дружба-Орбіта», створеного на базі трудових колективів.

У кінотеатрі «Орбіта» встановлене унікальне обладнання для демонстрування стереофільмів (плівка стереозображення) та перегляду фільмів у спеціальних окулярах.

З метою створення сучасних кінокультурних центрів столиці адміністрацією кінотеатрів заплановано проведення реконструкції та модернізації приміщень:

кінотеатру «Орбіта» — з жовтня 2005 року;

кінотеатру «Дружба» — з січня 2006 року.

Після завершення ремонтних робіт у зазначених кінотеатрах, буде врахована Ваша пропозиція щодо підтримки українського кіно, включення до репертуару фільмів вітчизняних кіновиробників.

З повагою

В.о. голови комісії з реорганізації

та припинення діяльності ГУКМ та ОКС

Є.Стьопін

Від редакції. Аналогічний лист до Головного управління культури було надіслано і від Національної спілки кінематографістів України. Національний центр О. Довженка надав редакції повну інформацію про наявність у колекції архіву копій українських фільмів і висловив готовність надавати їх для демонстрації в кінотеатрі. Залишається чекати, коли можливість дивитися українські фільми буде надана.


Корисні статті для Вас:
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2005:#6

                        © copyright 2024