Перейти до переліку статей номеру 2007:#3
Кінофестиваль «Права людини»


З 30 березня по 6 квітня 2007 року в Києві вчетверте проходили Дні документального кіно про права людини «Український контекст», ініційовані свого часу Українською гельсінською спілкою з прав людини і покликані привертати увагу до найгостріших і часто не обговорюваних суспільних проблем.

Під час Днів демонструвалися стрічки українських документалістів («Чому білий птах з чорною ознакою?» Павла Фаренюка, «Ліза» Тараса Томенка, «Дорога додому» Інни Павличук, «Соло для медіа» Ігоря Чайки, документальний цикл Наталки Фіцич «Відкрита зона» та ін.), та нові фільми-лауреати міжнародних фестивалів з прав людини. В рамках «Українського контексту» відбувалися покази спеціальних позаконкурсних програм.

Чи не найбільший інтерес цього року викликала ретроспектива документальних фільмів польського режисера Марцеля Лозінського, його найновіший фільм «Як це робиться». Покази проходили, крім Будинку кіно, у кіноклубі Києво-Могилянської Академії, у Ґете-інституті та Британській раді.

Переможцями головного журі стали: Юлія Панасенко та Світлана Стрєльнікова (Росія) за фільм «Ідіот» (номінація «За найкращий фільм про права людини»); Дешпанде (Індія) за фільм «Велике індійське шкільне шоу» (номінація «За постановку проблеми»); та Ганна Драніцина (Росія) за роботу «Гра скінчилась» (номінація «За розкриття теми»).


Корисні статті для Вас:
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2007:#3

                        © copyright 2024