Ірина Передрій Перейти до переліку статей номеру 2009:#5
Виставка «Сценографічна палітра Києва»


9 липня цього року в Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відкрито виставку «Сценографічна палітра Києва». В експозиції – творчі роботи сучасних художників провідних київських театрів: А.Александровича-Дочевського, Л.Нагорної, М.Левитської, О.Вакарчука, В.Карашевського, О.Татаринова. А.Іпатьєвої, В.Плавун, К.Корнійчук.

Свої творчі університети вони пройшли в студіях провідних українських майстрів – Д.Лідера, О.Бобровникова, І.Биченкової, Є.Лисика та ін.

З іменами цих майстрів – і педагогів, і їхніх учнів – пов’язані цікаві, яскраві та сміливі вирішення образу вистав – і прем'єрних, і давніх, що й досі в репертуарі київських театрів. У своїх творах вони виявили багатогранну, оригінальну палітру форм і засобів, класичні й експериментальні трактування шедеврів світової та вітчизняної драматургії. Українським сценографам до снаги поєднувати дуальність костюмованого маскараду з філософською глибиною театральної виразності в різних жанрах театрального мистецтва та історичних періодах, відображених у театральних дійствах.

Експонати виставки вичерпно ілюструють творчу «кухню» театрального художника, весь процес створення атмосфери вистави – від розробки ескізів до сценічного втілення костюмів і декорацій.

Виставка триватиме до кінця вересня.

Організатор: Відділ історії театру МТМК, Світлана Валуца.


Корисні статті для Вас:
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2009:#5

                        © copyright 2024