Редакція Перейти до переліку статей номеру 2014:#6
Олексій Серебряков: «Не бачу сьогодні бажання нести відповідальність…


Відомий російський актор Олексій Серебряков оформив канадське громадянство. В Росію він приїжджатиме лише на зйомки, за робочою візою.

Зірка показаного в Каннах «Левіафана» відомий глядачам також за численними серіалами, такими, як «Штрафбат» та інші, заявив, що не хоче більше чекати, коли народ порозумнішає. «Часто в Росії кажуть про те, що посмішки в західних країнах штучні. Але мені вже краще штучні усмішки, ніж щира злість», – говорить актор.

Олексій Серебряков пояснює, чому в Росії, як і раніше – авторитаризм: «У нас абсолютно рабська психологія! А демократія – це відповідальність. Народ у кращому випадку делегує когось у владу. Мовляв, ось ми тебе обрали – ти за все відповідай, вирішуй наші проблеми! Демократія – це прийняття рішення на основі знань, чіткого розуміння, між чим і чим ти вибираєш. А я особисто не бачу сьогодні поголовного бажання людей здобути освіту, розвиватися, підвищувати свою кваліфікацію, працювати і, врешті-решт, нести відповідальність, у тому числі за країну, за владу. А тих, хто хоче, – крапля в морі» – зазначає актор.

Олексій Серебряков мріє, щоб його діти росли у світі, де цінуються знання, працьовитість і де «необов'язково штовхатися ліктями, грубіянити, бути агресивними і боятися людей».

«На жаль, тут, як би я не ізолював своїх дітей, від хамства й агресії їх не захистиш. Це в повітрі. Хам переміг», – каже він.

(Zahid.net.)

Від редакції: Олексій Серебряков знімався і в українських фільмах, зокрема в мелодрамі «Богині» (2011), а також у спільному російсько-українському серіалі «Синдром дракона» (режисер Микола Хомерікі, 2012). Зіграв Іванова в екранізації однойменного твору Чехова (режисер Вадим Дубровицький, 2010).


Корисні статті для Вас:
 
Завойовник- «визволитель»: образ воїна в сучасному російському кіно2014-02-11
 
Страшні люди Росії2004-02-11
 
Интеллигенция выступила против войны2014-05-15
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2014:#6

                        © copyright 2024