Віра Доленко Перейти до переліку статей номеру 2003:#1
Династія Сумських
 
Династія Сумських
  Династія Сумських  
 


У нас прекрасна родина. Батько мій — народний артист України В’ячеслав Сумський. Його більше пам’ятають як актора Запорізького та Львівського театрів. То був його зоряний час. Нині він — актор театру ім. І.Франка, грає у багатьох виставах. Остання робота — роль Дожа у виставі «Отелло» за Шекспіром.

Мама — заслужена артистка України Ганна Іванівна Сумська. Вона є опорою, першоджерелом, енергетикою нашої родини. Все своє життя вона органічно поєднувала театральну кар’єру з вихованням двох донечок. І все встигала — і виконувати безліч цікавих ролей, і віддавати нам свою любов, і бути гарною господинею. А сьогодні хочеться більше віддати їй за те, що колись отримали. Я кожен свій день починаю із дзвінка до мами. Є про що поговорити, адже ми актори, і хто може краще зрозуміти мене, аніж мама. Це велике щастя — мати таких батьків, які розуміють твою професію. Нещодавно наша мама зіграла головну роль у фільмі Олександра Муратова «Провінційний роман». Ось таке непередбачуване життя актора. Мама ніби вже відійшла від театру. А доля подарувала їй можливість ще раз знятися у фільмі.

Моя старша сестра — народна артистка України Наталя Сумська — актриса театру ім. І.Франка.

Родина, артистичне оточення, безумовно, сприяли вибору моєї професії. Я виростала за лаштунками і бачила всі ролі моїх батьків. Хоча в дитинстві я мріяла стати музиканткою, згодом орнітологом. Проте любов до театру визначила мою дальшу долю. Тепер не так багато родин, в яких діти продовжують шлях батьків і з гордістю несуть їхню енергетику та надбання.

Колись були престижні династії лікарів, науковців, учителів. А до акторських родин дехто ставився скептично. А ми, тобто родина Сумських, довели: якщо є бажання і талант — то діти акторів просто зобов’язані продовжувати і збагачувати справу батьків.


Корисні статті для Вас:
 
Між природою і культурою2003-04-20
 
Тарас Денисенко: «Конформісти не залишають сліду по собі...»2003-04-20
 
За кривду гір2003-04-21
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2003:#1

                        © copyright 2024