Організатори фестивалю Перейти до переліку статей номеру 2016:#3
Фестиваль кіно і пісні


До 75-річчя з дня народження Івана Миколайчука 14–18 червня 2016 року в м. Вижниця та с. Чортория відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс українського кіно та пісні імені Івана Миколайчука «Миколайчук-Фест».

Як розповідає одна з ініціаторів фестивалю – заслужена артистка України Руслана Лоцман, ідея виникла минулого літа під час туру «Народної філармонії» Буковиною: «Про це висловились самі буковинці, земляки та друзі актора. Підтримали нас дружина митця Марія Миколайчук, її колега з тріо «Золоті ключі» Валентина Ковальська, телеведучий Василь Ілащук, громадські активісти. Бо й справді, Іван Миколайчук сьогодні з нами воює за Україну, образи його героїв житимуть вічно. У цьому ми впевнились під час кінопоказів та вечорів пам’яті митця, що пройшли в школах України та військових установах. Підтримали фестиваль відділ культури Вижницької РДА Чернівецької області, Національна радіокомпанія України, телеканал «Культура», Національна Спілка кінематографістів України, телеканал «Еспресо ТВ», інформаційний портал «Культура» та журнал «Кіно-Театр».

З кінопоказами фільмів за участю Івана Миколайчука у зоні АТО та концертами української пісні для бійців вже долучились відомі митці «Народної філармонії» Тетяна Школьна, Ірина Кириліна, відеооператори – волонтери хроніки АТО Дмитро Глухенький, Володимир Демченко, ГО «Докутолока».

Під час фестивалю конкурсанти і гості зможуть доторкнутись до джерел натхнення Івана Миколайчука, відвідати село Чорторию, поспівати народних пісень на відкритому просторі під час вечорниць з карпатською кухнею, поспілкуватись з місцевими жителями та збагатитись перлинами буковинського фольклору і просто неба зняти власні відеокліпи спільно з фестивальною лабораторією.

Для цього учасникам пісенного конкурсу варто озброїтись кількома піснями з українських фільмів та подати заявку на Фестиваль. До участі в конкурсних показах запрошуються кінорежисери та автори українських фільмів і відеороликів з українськими піснями. Оцінюватиме творчість конкурсантів журі, представлене видатними артистами та кіномитцями України.

Кращі фільми та відеоролики переможців фестивалю ім. Івана Миколайчука, а також лауреати пісенного конкурсу будуть презентовані під час кіномарафону в зоні АТО, у фільмі-концерті «Миколайчук-Фесту» та на святковому гала-концерті в Києві 23 серпня 2016 в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Пирогово). Детальна інформація на сайті www.fph.org.ua


Корисні статті для Вас:
 
Наше кіно в Голлівуді2015-09-11
 
Іван Миколайчук - маг любові2011-10-02
 
ПОБАЧИТИ СЕБЕ: ОБРАЗ УКРАЇНЦЯ, СТВОРЕНИЙ ІВАНОМ МИКОЛАЙЧУКОМ2012-01-15
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2016:#3

                        © copyright 2024