Михайло Іллєнко Перейти до переліку статей номеру 2017:#5
Актор широкого діапазону


Важко уявити собі актора, який сьогодні має такий різнобічний і широкий досвід на сцені театру, в кіно, на телебаченні, у викладацькій діяльності, як Олег Борисович Прімогенов. Багато чому я навчився у Олега Борисовича в студентській аудиторії і на знімальному майданчику, але його працездатність для мене залишається зразком, якого я поки що не сягаю.

Після першого знайомства Олег Борисович відкрився мені професіоналом, який глибоко знає театр і його джерела у драматургії – світовій та українській.

Коли знайомство продовжилося на знімальних майданчиках кожного з моїх нових фільмів, я побачив азартного, вимогливого актора широкого діапазону. До речі, сьогодні не часто можна зустріти актора, для якого перший крок до роботи над роллю – переписати всі свої репліки в маленький зошит, постійний предмет в його портфелі.

Коли знайомство переросло в спільну роботу зі студентами, я побачив людину, яка не шкодує часу поза межами розкладу занять, щоби допомогти студентам-режисерам усвідомити механізми взаємодії з актором. Не знаю випадку, коли Олег Борисович відмовився б від участі у зйомках студентського фільму, хоча можу пригадати чимало випадків, коли він відмовлявся від ролей у кіно і в телевізійних фільмах, не гідних його професійних та людських переконань.

Не буду згадувати всі ролі і перелічувати всі внески Олега Борисовича у професію, знаю лише, що кожен, – від глядача і студента до професіонала, – побачить у цьому списку щось своє, знайоме, важливе й незабутнє, що відгукується добрим словом.


Корисні статті для Вас:
 
Дмитро Лінартович: "Під прицілом камери труднощів не виникало"2012-04-16
 
«Поводир»: вигадані пригоди на тлі реальних смертей2004-02-11
 
"Побачити те, рідне, що поруч з нами..."2012-04-15
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2017:#5

                        © copyright 2024