Ольга Скоморощенко Перейти до переліку статей номеру 2004:#6
«Золоте курча» — дітям


Всеукраїнський фестиваль фільмів, радіо- і телепрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча» в 2004 році відбувся вже у восьмий раз. Завдяки підтримці Державного Комітету України телебачення і радіомовлення, Міністерства культури і мистецтв, Міністерства України з питань сім’ї, дітей та молоді, Управління культури Київської міської держадміністрації, Національної спілки кінематографістів України за попередні сім років було представлено на конкурс 167 телепрограм, 13 повно- і 24 короткометражні художні фільми.

Нагородження лауреатів останні два роки відбувається в два етапи: перший — за оцінками професійного журі, яке цього року очолив проректор Національного університету театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого Микола Слободян, і другий — рішенням дитячого журі в дні літніх шкільних канікул. Цього року журі юних глядачів (1207 дітей) працювало в дитячому центрі «Молода гвардія» в Одесі і в «Сонячному березі» в Білгород-Дністровську.

Підсумки дорослого і дитячого журі важко назвати одностайними, але в номінації «Кращі телепрограми» погляди журі збіглися: роботи ТРА «Новий Чернігів» «Без проблем» і «Ви знаєте?» Одеської ДТРК, а також найкраща радіопередача «Недільний трамвай» Національної радіокомпанії України завоювали дипломи і призи обох журі фестивалю. «Найкращим телефільмом» дитячого журі стали дві роботи Євгена Шишкіна «Очевидне-неможливе» і «Ностальгія». У дорослого журі в цій номінації був відзначений телефільм «Художник. Фантазії на теми Тараса Шевченка» студії «Укртелефільм». Обидві роботи будуть показані по УТ-1.

Урочиста церемонія нагородження відбулася 10 серпня цього року у головному концертному залі «Молодої гвардії». Цей відомий в Україні дитячий центр, що в радянські часи іменувався піонерським табором, саме в ці дні відзначив своє 80-річчя. Нагородження супроводжувалося показом уривків із телефільмів і телепрограм-переможців, а також запальними концертними номерами творчих колективів Одеської області. Наступного дня відбулась творча зустріч зі знімальною групою кінофільму Миколи Засеєва «Таємниця, відома всім», а також з режисером телепрограми «Мульфільм на замовлення» (УТ-1) Валентиною Костильовою і творчою групою програми «Подорож у дитинство» (НТКУ) Іриною і Валеріаном Антоновичами. Обидві зустрічі супроводжувалися показом мультфільмів.


Корисні статті для Вас:
 
Василь Цвіркунов і національне обличчя кіностудії2017-11-11
 
Літня пані звинувачує, закликає, страждає та висиджує2018-01-01
 
Громадянська війна у США очима жінок2018-01-01
 

 

 

Перейти до переліку статей номеру 2004:#6

                        © copyright 2024